Atlantis: En forsvunnet verden

 

For flere tusen år siden var Atlantis en sivilisasjon på toppen av sin storhet. Når kongen og hans undersåtter velger å bruke sin overlegenhet til å dominere verden blir det krig som resulterer i at byen blir ødelagt. Den oversvømmes av en gigantisk flodbølge og forsvinner uten å etterlate seg tegn på at den noen gang har eksistert. Inntil nå…

Året er 1914 og vitenskapsmannen Milo James Thatch har opplysninger som viser at Atlantis virkelig har eksistert og hvor den forsvunnede verden befinner seg. En styrtrik milliardær finansierer en ekspedisjon for å finne det forsvunnede paradiset, men ekspedisjonen må kjempe seg forbi den enorme Leviathan som vokter inngangen før de endelig kommer til Atlantis. Der oppdager til sin overraskelse at byen fortsatt er befolket. Krystallenergi har holdt innbyggerne i live, og skaffet dem lys og kraft. Det viser seg at ekspedisjonens leder, kaptein Rourke, hele tiden har visst om disse krystallene og at planen hans er å stjele dem og selge dem til høystbydende.

 

Filmfakta

Originaltittel: Atlantis: The Lost Empire
Produksjonsår: 2001
Spilletid: 95 minutter

 

Informasjon

Milo Thatch har ett eneste ønske – å finne byen Atlantis. Byen som ifølge historien forsvant sporløst i havets dyp. Den steinrike professor Whitmore drømmer om det samme, og før Milo vet ord av det er han på vei mot sitt livs eventyr! Plutselig støter de på et urtidsmonster som vokter veien til Atlantis. Etter hard kamp når de endelig målet og oppdager at byen fremdeles lever!

 

Annet

Innledningen i den første versjonen startet med Vikinger som fant et kart ved Islands kyststripe med veien til Atlantis (denne scenen var synlig i den første traileren). Regissøren bestemte seg senere for å ta bort denne innledningen til fordel for en scene hvor byen Atlantis ble fremstilt i et bedre lys.