Mulan

 

Legenden om Mulan begynner når de fryktede hunerne truer med å angripe Kina. Både store og små blir innkalt av keiseren for å forsvare keiserdømmet – selv Mulans gamle og syke far. Drevet av kjærlighet for familien kler hun seg som en mann og tar farens plass i keiserens hær, vel vitende om at det kan koste henne livet dersom hun blir oppdaget. Den lille dragen Mushu er utsendt av forfedrene hennes for å hjelpe henne på ferden. Og i en hær full av menn trenger hun all den hjelpen hun kan få!

 

Filmfakta

Originaltittel: Mulan
Produksjonsår: 1998
Spilletid: 85 minutter

 

Informasjon

Mulan er en ung og modig jente som ikke riktig passer inn i det tradisjonsbundne kinesiske samfunnet. Når den aldrende faren blir innkalt til å forsvare keiserriket mot de innvanderende hunerne, tar hun en beslutning. Hun kler seg ut som mann og inntar sin fars plass i keiserens armé. Der trener hun med en festlig gruppe krigere, ledet av kaptein Shang. Med seg har hun den taletrengte og overbeskyttende dragen Mushu og den lille lykkegreshoppen Cri-Kee.

 

Annet

Filmen bygger på et gammelt kinesisk folkesagn om jenta som tar sin fars plass i arméen. Mulan var den første filmen som stort sett utelukkende ble produsert i studioet i Orlando, Florida. Nesten 700 personer var innblandet i produksjonen av det som er et av Disney-studioets absolutte mesterverk.