Ringeren i Notre Dame

 

Høyt oppe over hustakene i Paris bor den pukkelryggede og godhjertede Quasimodo i ett av klokketårnene til den ruvende Notre Dame-katedralen. Her deler han tilværelse med tre helsprøe steinfugurer. Lengselsfullt stirrer han og de tre kompisene ned på torget der årets fest for gjøglere, narrer og vanlig folk pågår for fullt.

Quasimodo vil så gjerne være med. Derfor trosser han den strenge formynderen Frollos forbud mot å forlate klokketårnet. Modig kaster han seg ut i det ukjente, til festen og den verdenen han så lenge har drømt om å være en del av. Vel ute møter han den vakre sigøynersken Esmeralda og hennes livlige geit Djali. Sammen dras de inn i et halsbrekkende eventyr fylt av spenning og overraskelser. Ringeren i Notre Dame, tolket etter Victor Hugos roman av samme tittel, betraktes av mange som Disneys virkelige mesterverk. Dette er en fortelling fylt med musikk, humor, kraft og magi – og noen av de mest uforglemmelige tegnefigurene som noensinne er skapt. En ekte klassiker!

 

Filmfakta

Originaltittel: The Hunchback of Notre Dame
Produksjonsår: 1996
Spilletid: 87 minutter

 

Informasjon

Høyt over mønene i senmiddelalderens Paris, innestengt i et av klokketårnene i den mektige katedralen Notre-Dame, bor den pukkelryggede, varmhjertede ringeren Quasimodo og de tre morsomme stenfigurene han har som venner. Lengselsfullt står de og kikker ned på plassen der årets fest for gjøglere, narrer og vanlige folk pågår for fullt. Quasimodo vil så gjerne være med. Derfor trosser han til slutt sin strenge formynder Frollos forbud mot å forlate klokketårnet. Djervt kaster han seg ut i det ukjente. Til festen og verden som han så lenge har drømt om å være en del av. Men, når han kommer ned, møter Quasimodo den vakre sigøynerkvinnen Esmeralda…

 

Annet

Basert på romanen «Ringeren i Notre Dame», skrevet av Victor Hugo i 1831. Ettersom filmen utspilles i Paris og Frankrike, var det naturlig å la Disney-studioet i Paris lage det meste av bakgrunnsscenene, for å komme så å få alt så virkelighetsnært som mulig.