Tarzan

 

Når Tarzan svinger seg i lianene går det unna! Så hold deg fast og bli med på tidens mest spennende og fartsfylte jungel-eventyr!

Følg med Tarzan fra den dagen han som foreldreløs baby blir tatt hånd om av gorilla-moren Karla, til han som ung mann er blitt en mester i å klatre og «surfe» i trærene, høyt over bakken i jungelen. De beste vennene hans er den lettskremte elefanten Tantor og den ville gorillaungen Terk, og sammen har de alltid noen rampestreker på gang.

Men i jungelen lurer også store farer, og Tarzans liv forandres for alltid den dagen han møter mennesker for første gang. En samvittighetsløs gorillajeger har startet en hensynsløs jakt på gorillafamilien, og Tarzan gjør alt for å hjelpe dem. Samtidig får han øye på noe han aldri tidligere har sett. Den vakre Jane…

 

Filmfakta

Originaltittel: Tarzan
Produksjonsår: 1999
Spilletid: 84 minutter

 

Informasjon

Her kan du følge Tarzan fra den dagen da han som foreldreløst spedbarn tas hånd om av gorillamammaen Kala. Tarzan lærer seg å snakke med dyrene, og blir en mester i å klatre og «surfe» i trærne, høyt over bakken i den spennende jungelen. Han blir bestevenner med den lettskremte elefanten Tantor og gorillaungen Terk, som alltid har noen skøyerstreker på gang! Men i jungelen skjuler det seg også store farer. En dag støter Tarzan på en samvittighetsløs gorillafanger med gevær. En vill jakt på gorillafamilien tar til, og Tarzan gjør alt for å hjelpe vennene sine. Samtidig får han øye på noe han aldri har sett tidligere. Den vakre Jane…

 

Annet

Bygger på den klassiske fortellingen av Edgar Rice Burroughs fra 1914, som ga ut en rekke Tarzan-fortellinger frem til 1947. Ettersom Tarzan har vært filmet rundt 40 ganger tidligere, ville Disney-studioet ta fatt i og utnytte de fordelene som animert film gir. Man ville vise kul tresurfende Tarzan, og brukte skateboardere og inlineskatere som forbilder for scenene der Tarzan beveger seg i trærne.