Løvenes Konge

 

Bli med på et fantastisk eventyr når Simba, en løve som vokser opp og ikke kan vente til han blir konge, leter etter sin skjebne i livets sirkel. Opplev den vakre åpnings-scenen på den afrikanske savannen, alle de morsomme Hakuna Matata-skøyerstrekene sammen med Timon og Pumbaa og det store øyeblikket når Simba endelig tar sin rettmessige plass som konge. Nyt filmens fantastiske animasjon, den uforglemmlige Oscar-belønnede musikken (Beste filmmusikk og Beste sang, «Can You Feel the Love Tonight») og den tidløse fortellingen.

 

Filmfakta

Originaltittel: The Lion King
Produksjonsår: 1994
Spilletid: 85 minutter

 

Informasjon

Løveungen Simba gleder seg enormt til å bli Simba, Løvenes Konge. Men veien dit er lang. Først må han vokse opp og lære seg å ta ansvaret som følger med kongetittelen. Så må han klare seg gjennom alle farene som lurer på en blivende konge. Scar, Simbas onkel, legger nemlig planer sammen med hyenene, om å overta hele Løveriket. Han lykkes i å lure Kong Mufasa, Simbas far, inn i døden, og å skyve skylden over på den uskyldige Simba, som skamfull forlater Løveneriket. Trist og ensom vandrer lille Simba omkring og er nær ved å dø, da plutselig Timon og Pumbaa redder ham. Og en dag kommer Simba tilbake til Løveriket sammen med sine nye venner, for å innta sin plass i livets sirkel som den nye Løvenes Konge.

 

Annet

Til forskjell fra mange andre filmer er ikke «Løvenes Konge» basert på en eksisterende ferdig historie. Den begynte som en løs idé som ble utviklet underveis. Det var først da Tim Rice og Elton John ble tiltrodd oppgaven som sangforfattere, og skrev «The Circle of Life», at et sentralt tema oppsto. Filmen ble Disneys største suksess, og er den dag i dag en av verdens mest suksessrike filmer.