Skjønnheten og Udyret

 

Lukk opp døren til tidenes mest fortryllede slott og bli med Skjønnheten Og Udyret på et magisk eventyr. Som første animerte film gjennom tidene å motta en Oscar -nominerting for beste film (1991), byr nå Disneys Klassiker på et helt nytt nivå av underholdning og filmopplevelse på Blu-ray og Blu-ray 3D.

Når den vakre – men sære – prinsen blir offer for en forbannelse, forvandles han til et udyr med et utseende så skremmende at ingen våger å møte han. Den eneste måten å bryte forbannelsen er å finne noen som kan elske han for den han er – men hvem vil vel elske et udyr? Ved en tilfeldighet havner den vakre Belle på slottet, der lampen Lymiere, klokken Kloksworth og alle de andre forheksede tingene gjør alt for at romansen skal begynne å spire…
Med fantastisk musikk og uforglemmelige karakterer, samt med spennende bonusmateriell tar Belle deg med enda dypere inn i hennes fortryllende verden.

 

Filmfakta

Originaltittel: Beauty and the Beast
Produksjonsår: 1991
Spilletid: 87 minutter

 

Informasjon

Dette er eventyret om den vakre og kloke Belle, som holdes fanget i et slott av et mystisk udyr. Hjulpet av slottets forheksede tjenestefolk, spirer en romanse mellom det umake paret. Og Belle lærer snart det viktigste av alt – at virkelig skjønnhet kommer innenfra.

 

Annet

Filmen er basert på et gammelt folkeeventyr som har eksistert lenge og i mange former; den mest kjente versjonen er kanskje Madame le Prince de Beaumonts versjon i ‘Contes Marines’ fra 1740. Walt Disney hadde selv fundert på å lage filmen nesten 40 år tidligere, men la da prosjektet på hylla p.g.a. vanskelighetene med den andre halvdelen av filmen, når Belle sitter fanget i Udyrets store slott. Takket være det avanserte CAPS-systemet, som var utviklet til ‘Bernard og Bianca i Australia’, kunne animatørene gi hver figur så mye som sytten ulike farger og opptil syv ulike konturfarger, noe som tidligere hadde vært økonomisk ugjennomførbart.