Bernard og Bianca i Australia

 

Bernard og Bianca, de små, men uforglemmelige stjernene i Disney’s «Bernard & Bianca», er tilbake i en helt nytegnet langfilm. Denne gangen befinner våre hemmelige agent-mus seg i Australias villmark når de svarer på et rop om hjelp fra Rudy, en ung gutt som kjemper for å redde en praktfull ørn fra en hensysløs krypskytter. Men kan de, med rastløse innfødte og uventede farer som dukker opp bak hver topp, klare å komme frem i tide?

Full av minneverdige figurer og utrolig godt tegnet er «Bernard & Bianca i Australia» et spennende og fartsfylt eventyr hele familien vil sette pris på i mange år fremover.

 

Filmfakta

Originaltittel: The Rescuers Down Under
Produksjonsår: 1990
Spilletid: 74 minutter

 

Informasjon

Når den australske gutten Rudy forsøker å redde en praktfull ørn fra fangenskap, blir han selv et bytte i klørne på en hensynsløs vilttyv. Nok en gang er det våre to modige mus, Bernard & Bianca, som kommer ham til unnsetning. På ryggen av en albatross tar de seg over Stillehavet til Australias utemmede villmark. I denne fremmede verdenen venter ukjente farer, ondsinnede krypdyr og rastløse innfødte. Men også en liten gutt som befinner seg i stor fare. Kommer våre to helter til å nå frem i tide?

 

Annet

Den første filmen som utelukkende er laget med CAPS; et datasystem utviklet av Disney, som bygger på at figurene fortsatt tegnes for hånd, men så leses inn i datamaskinen, der de blir fargelagt og kopiert inn i bakgrunnsscenene digitalt. Dette muliggjør raskere og mer eksakte farge- og skyggelegginger og, fremfor alt, kameraløp og bevegelser i flere plan. Disney vant en Oscar® for denne oppfinnelsen.