Oliver & gjengen

 

Bli med Oliver og gjengen hans på eventyr i den pulserende storbyen New York!

Den hjemløse kattungen Oliver er på søken etter et nytt hjem og havner hos den tøffe gatehunden Dodger og hundekompisene hans. Her finner han også venner som den hissige Tito, den kjedelige Einstein, bulldoggen Francis og ikke minst Rita, jenta som prøver å holde styr på dem alle sammen. Hundegjengens husvert, kjeltringen Fagin, har stadig problemer med sin ekle sjef, Sykes. Når Sykes får vite at Oliver skal adopteres av Jenny, en søt jente med rike foreldre, kidnapper han henne rett foran nesen til Oliver og gjengen! Nå er det opp til dem å redde henne!

Oliver og gjengen er et spennende og fartsfylt eventyr med masser av humor og tidløs musikk.

 

Filmfakta

Originaltittel: Oliver & Co
Produksjonsår: 1988
Spilletid: 70 minutter

 

Informasjon

Oliver er hjemløs i den store byen New York, men møter varme og fellesskap hos verdensvante Dodger og de smånaskende hundekompisene hans. Men når Dodger, sammen med Oliver og de andre i gjengen, mislykkes i et forsøk på å skaffe penger til eieren sin, Fagin, havner Oliver i stedet i fanget til Jenny. Jenny er liten og ensom, men har veldig rike foreldre. Hun vil adoptere Oliver, men blir i stedet kidnappet av Fagins slemme sjef og hans morderiske dobermannpinsjere. Oliver, gjengen og Fagin bestemmer seg for å forsøke å redde henne.

 

Annet

Inspirert av «Oliver Twist» av Charles Dickens, skrevet i 1837 – 38. I «Oliver og gjengen» hadde man for alvor begynt å benytte seg av datastøttet animasjon. Filmen inneholder 11 minutter med scener som det sikkert ville vært umulig å lage uten datamaskinens hjelp.