Mesterdetektiven Basil Mus

 

Dette er Walt Disney’s tegnefilmtolking av mesterdetektiv Sherlock Holmes. Basil Mus bor i Baker Street han også, trolig i kjelleren til Sherlock. Her får han besøk av den lille musungen Olivia, som leter etter faren sin, dukkemakeren Julius Rustimus. Basil skjønner at det er Flagre, den fryktede medhjelperen til professor Rottenikken, som står bak kidnappingen. Det viser seg at den ondskapsfulle Rottenikken har planer om å ta over makten landet. I en ganske skummel tegnestil er det duket for en voldsom ferd gjennom dypet av London ved århundreskiftet.

 

Filmfakta

Originaltittel: Basil the Great Mouse Detective
Produksjonsår: 1986
Spilletid: 71 minutter

 

Informasjon

Dokkemakeren Julius Rustimus forsvinner under mystiske omstendigheter fra verkstedet sitt. Datteren hans, Olivia, og Dr. Dawson oppsøker den berømte Mesterdetektiven Basil Mus i Baker Street for å få hjelp. Basil forstår med en gang at det er Flagre, den fryktede medhjelperen til professor Rottigan, som har kidnappet Rustimus. Men hvorfor?

 

Annet

En gruppe animatører som hadde hoppet av prosjektet «Taran og Den sorte gryte», arbeidet parallelt med en egen film som var basert på fortellingen «Basil of Baker Street» fra 1974 av Eve Titus. Planleggingen av filmen tok fire år, mens produksjonen bare tok ett.