Bernard og Bianca

 

Den lille foreldreløse Penny er i stor fare. Hun er tatt av den slemme Madam Medusa på grunn av en uvurderlig verdifull juvel. Via flaskepost når Pennys rop om hjelp frem til den blybe, men listige Bernard og hans skjønne partner Bianca. Bernard og Bianca er bare to små mus, men når det virkelig gjelder finnes det ikke større helter! Penny skal reddes for enhver pris. Da kan Madam Medusa og hennes to glupske krokodiller ha så mange planer de bare vil. Historien om Bernard og Bianca er en fortelling om ekte vennskap og heltemot.

Den 23. klassiker er fylt med all den spenning og humor en Disney-klassiker er kjent for.

 

Filmfakta

Originaltittel: The Rescuers
Produksjonsår: 1977
Spilletid: 73 minutter

 

Informasjon

Den lille, foreldreløse jenta Penny er i stor fare – fanget i Djevlemyra av den onde Madame Medusa på grunn av en uvurderlig juvél. Via flaskepost når likevel hennes rop om hjelp frem til den blyge, men listige Bernard og hans fortryllende partner, Bianca. Bernard og Bianca er kanskje bare to små mus, men når det virkelig gjelder, finnes det ikke større helter enn dem. Penny skal reddes for enhver pris. Og da hjelper det ikke, uansett hvilke andre planer Madame Medusa og hennes to glupske krokodiller har.

 

Annet

Basert på «The Rescuers» (1959) og «Miss Bianca» (1962) av Margery Sharpe. Bernard og Bianca markerer et generasjonsskifte hos Disney. Det er den siste filmen som utelukkende er laget under overoppsyn av «The Nine Old Men», ni menn som hadde vært med på å produsere alle filmer for Disney siden «Snehvit» i 1937.