Aristokattene

 

Duchess og hennes sjarmerende kattunger lever trygt hos den rike Madame Bonfamille til de en dag kidnappes av den gjerrige og sleipe butleren Edgar. Han forlater dem ensomme ute på landsbygda. Edgar vil nemlig ha arven som Madame har testamentert til kattene. Duchess og kattungene våkner opp redde, sultne og uten å vite hvor de er. Da dukker villkattenes konge Thomas O’Malley opp. På veien hjem til tryggheten møter de blant annet Scat Cat og hans kule jazzband som spiller så det virkelig svinger i «Alle ønsker at de var en katt, for en katt er alltid en katt for sin hatt».

Aristokattene er utvilsomt Disneys mest svingende klassiker noensinne!

 

Filmfakta

Originaltittel: The Aristocats
Produksjonsår: 1970
Spilletid: 76 minutter

 

Informasjon

Duchess og de sjarmerende kattungene hennes lever trygt hos millionøsen Madame Bonfamille helt til de blir kidnappet av den grådige tjeneren Edgar. Han etterlater dem alene ute på landsbygda. Edgar vil nemlig ha tak i arven som Madame har testamentert til kattene. Duchess og kattungene våkner opp redde, sultne og rådville. Da dukker løskattenes konge, Thomas O»Malley, opp. På veien hjem til tryggheten møter de også Scat Katt og hans kule jazzband, som slipper seg sånn løs at husene svaier «Alle ønsker at de var en katt, for en katt er alltid en katt for sin hatt».

 

Annet

Aristokattene bygger delvis på en sann fortelling om en kattefamilie som ble kidnappet. Tom McGowan og Tom Rowe fikk på midten av 60- tallet i oppdrag å lage en TV-film i to deler av den, men Walt insisterte på at han heller ville lage en helaftens tegnefilm. Ettersom studioet var opptatt med å lage Jungelboken, ble prosjektet lagt på hylla, og da produksjonen endelig kom i gang, hadde Walt selv gått bort. Maurice Chevalier, som synger hovedtemaet, hadde trukket seg tilbake i en alder av 80 år, men da Disney-studioet kontaktet ham, gikk han straks med på å synge inn sangen til minne om «the one and only Walt».