Jungelboken

 

Jungelboken er en av Disneys mest populære filmer opp gjennom tidene. Inspirert av Rudyard Kiplings bøker, byr Jungelboken på en spennende fortelling, masse latter og svingende musikk som virkelig får deg i stemning!

Når ryktet går om at den farlige tigeren Shere Khan er tilbake i jungelen, bestemmer panteren Bagheera seg for å ta sin venn, jungelarnet Mowgli, til et tryggere sted i menneskebyen. Men Mowgli lker ikke denne idéen – jungelen er jo hans rette hjem! Han rømmer og møter på den bekymingsløse bjørnen Baloo, som umiddelbart tar på seg oppdraget med å lære Mowgli alt han kan om hvordan man klarer seg i den ville jungelen.
La deg svinge med i tidenes eventyr med Mowgli, Baloo, Bagheera, den jazzdansende orangutangen Kong Louie, den hypnotiserende slangen Kaa og alle de andre i en tidløs klassiker signert Walt Disney.

 

Filmfakta

Originaltittel: The Jungle Book
Produksjonsår: 1967
Spilletid: 75 minutter

 

Informasjon

«Ta livet som det faller seg, ja, ta det som det faller seg, gi blaffen i bekymringer og strev…». Klapp i hendene, tramp takten og sving deg inn i en av Walt Disneys mest elskede klassikere gjennom tidene, Jungelboken! Følg menneskevalpen Mowgli på hans eventyr i jungelen, sammen med den trofaste panteren Bagheera, den jazzende orangutangen Kong Louie og den lekne bjørnen Baloo. Baloo lærer Mowgli alt om livets goder og om verdien av ekte vennskap.

 

Annet

Basert på «Jungelboken» fra 1894 av Rudyard Kipling. Dette er den siste filmen Walt Disney selv arbeidet med. Her forsøkte man for første gang å animere figurene utfra stemmene og ikke omvendt, noe som viste seg å være et lykketreff. Til og med så vellykket at Baloos rolle ble utvidet, ettersom Phil Harris gjorde figuren så levende i lydstudioet. Filmen ble umiddelbart en stor suksess, og anses den dag i dag som Disneys kanskje mest populære film.