Peter Pan

 

Bli med Peter Pan, Tingeling og deres venner på en fantastisk reise, fra den glitrende stjernehimmelen over London, og hele veien til det fantastiske Drømmeland! Historien begynner en natt da Peter Pan fl yr gjennom vinduet til familien Darling på utkikk etter sin bortkomne skygge. Her møter han de tre søsknene Wendy, John og Michael, som han og Tingeling tar med til Drømmeland – en fantasiverden fylt med spenning, magi, indianere og havfruer! Men her fi nnes også Peter Pans største fiende – Kaptein Krok – og hans grusomme pirater… Peter Pan er historien om den fantastiske, fl yvende gutten som aldri vil bli voksen og som viser oss hvordan barndomsdrømmer kan leve for evig.

 

Filmfakta

Originaltittel: Peter Pan
Produksjonsår: 1953
Spilletid: 73 minutter

 

Informasjon

Møt gutten som nekter å bli voksen, og følg med på hans spennende eventyr på den fantastiske Eventyrøya. Sammen med Darling-barna og lille Tingeling, kjemper Peter Pan mot den grusomme Kaptein Krok i et av Disneys klassiske tegnefilmeventyr.

 

Annet

Walt Disney ville skildre en klassisk barnefortelling som ikke var i bokform, og fant da Sir James Barries teaterstykke «Peter Pan» fra 1904. I det tegnede formatet kom historien til sin rett; som teaterstykke hadde man hatt problemer med å fremstille visse scener (f.eks. scenen der Peter Pans skygge får eget liv), men som tegnefilm ble resultatet overbevisende.