Askepott

 

Gjenoppdag den tidløse historien elsket av generasjoner, den minnerike musikken og de uforglemmelige karakterene i Disneys Askepott! Historien om Askepott, som får sine drømmer oppfylt ved hjelp av sin godhet, fortsetter å glede generasjoner av både store og små.

Askepott er piken som arbeider hardt for sin onde stemor, men som aldri gir opp sin drøm om et bedre liv. En dag får hun sin sjanse når det avholdes et stort ball på slottet. Med hjelp fra sine lojale musevenner og et vift med tryllestaven fra den gode feen, blir hun like vakker på utsiden som hun alltid har vært på innsiden. På ballet treffer hun sin prins som gjør alt for å vite hvem den mystiske piken er. Men ved midnatt brytes fortryllelsen, og alt Askepott etterlater seg er en glassko… som blir nøkkelen til eventyrets lykkelige slutt.

 

Filmfakta

Originaltittel: Cinderella
Produksjonsår: 1950
Spilletid: 71 minutter

 

Informasjon

Askepott er ung og vakker, men har mistet både mor og far. I stedet må hun slite tungt som hushjelp for stemoren og de to bortskjemte døtre hennes, som begge er blottet for såvel skjønnhet som sjarm. Askepott drømmer om ballet på slottet, men forhindres med ond list i å få sin ballkjole ferdig i tide. Men vennene hennes, musene Gus og Jack, gjør i hemmelighet alt for å hjelpe henne…

 

Annet

Basert på det klassiske eventyret fra Charles Perraults ‘Histoires ou Contes du temps passé’ fra 1697. Disneys første ordentlig spillefilm siden ‘Bambi’ fra 1942, ble en superhit; kritikerne elsket den, og mye takket være ‘Askepott’ kom Disney-studioet seg på fote igjen.