Saludos Amigos

 

1943 presenterte Walt Disney sin 6. klassiker Saludos Amigos. et mesterverk skapt av Disney og hans legendariske animatører etter en reise i bl.a Brasil, Peru, Chile og Argentina hvor de lot seg inspirere av den søramerikanske kulturen. resultatet ble en unik blanding av dokumentar og tegnefilm – en fargesprakende utflukt med masse latter og Oscar nominert musikk.
Reisen starter eksakt 3812 meter over havet, ved sjøen «Lake Titicaca» i Peru. Her møter vi Donald Duck i toppform! Videre går turen til Santiago i Chile, hvor du får bli med på det lille flyet «Pedro» på hans første – og turbulente flytur over Andesfjellene til Argentina. Så byr Langbein på en leksjon i hvordan man blir argentinsk cowboy i den morsomme «El Gaucho Goofy». Denne herlige reisen slutter i Brasil, hvor Donald Duck og hans venn José Caricoa danser uforglemmelig samba i «Aquarela do Brasil»!

 

Filmfakta

Originaltittel: Saludos Amigos
Produksjonsår: 1943
Spilletid: 42 min

 

Annet

Tidlig på 40-tallet tok Walt Disney deler av studioet sitt med på en inspirasjonsreise til Sør-Amerika. Resultatet ble fire tegnede kortfilmer, som ble klippet sammen med dokumentarfilmene som ble tatt opp på reisen. Filmene som inngår er «The Lake Titicaca», der Donald Duck får lære seg alt om lamaenes underlige væremåte; «Pedro», som handler om det lille postflyet som tør å fly over Andesfjellene for å dele ut post; «El Gaucho Goofy», der Langbein opptrer som søramerikansk cowboy; og til slutt «Aquarela do Brasil», der Donald danser samba med sin gode venn, papegøyen Joe Carioca.