Småkryp

Småkryp

Livet er ingen lek for maurene på Maurøya! Hver sommer invaderer en gjeng grådige gresshopper kolonien. De ledes av den truende og manipulerende Hopper og legger beslag på en stor del av avlingen som maurene har jobbet hardt for. De gjør livet surt for dette fredelige samfunnet.

 

Filmfakta

Originaltittel: A Bugs’s Life
Produksjonsår: 1998
Spilletid: 96 minutter

 

Annet

Vår helt er Flik. En liten maur med originale idéer som er i utakt med resten av den mer tradisjonelt tenkende kolonien. Han tar på seg oppgaven å skaffe hjelp utenfra for å bekjempe gresshoppene. Ved en feiltagelse gir han oppdraget til en arbeidsløs småkryp-gjeng fra et annenrangs loppesirkus. Maurene og sirkusgjengen forbereder seg til en siste konfrontasjon med gresshoppene. Men når planen til Flik slår feil blir det fortgang i både spenning og komedie, idet han forsøker å redde både kolonien og sitt eget rykte.

Småkryp er basert på den klassiske fabelen av Æsop om de bekymringsløse gresshoppene som kommer krypende og trygler om mat fra en koloni av arbeidssomme maur. Den tradisjonelle historien er omarbeidet med oppfinnsomhet og uten respekt. Resultatet er en underholdende og original fortelling med mye humor, eventyr og følelser.

Share