Den lille havfruen

 

Bli med Den Lille Havfruen under havets overflate og opplev Disneys fantastiske undervannseventyr, basert på H.C. Andersens tidløse eventyr!

Den boblende glade havfruen Ariel lever i harmoni med sin far Kong Triton, sine søstere og venner – fisken Fomle og den reggae-syngende krabben Sebastian. Til tross for et liv i paradis kan ikke Ariel slutte å fantasere om et liv på land. Hennes lengsel blir ikke mindre av at hun redder en vakker prins fra å drukne. I all hemmelighet oppsøker hun den eneste som kan hjelpe henne – sjøheksen Ursula. Ved hjelp av hennes krefter kan Ariel oppleve det spennende livet på land. Men Ariels drøm forvandles fort til et mareritt. Snart starter et kappløp med tiden, der Ariel både må redde prinsens kjærlighet og farens kongerike.

Disneys 28. klassiker Den Lille Havfruen har endelig premiere på Disney DVD, et mesterverk som har fått to Oscar® for Beste sang og Beste originalmusikk.

 

Filmfakta

Originaltittel: The Little Mermaid
Produksjonsår: 1989
Spilletid: 79 minutter

 

Informasjon

Denne 28. Disney-Klassikeren utspiller seg langt under havets overflate, nede i det mørkeblå dypet. Her lever den boblende glade lille havfruen Ariel sammen med sin far, kong Triton, og sine søstre. De bor i et paradis, men Ariel kan likevel ikke la være å fantasere over hvordan et liv på tørt land ville ha vært. Og nysgjerrigheten blir ikke mindre av at hun også lykkes i å redde en vakker prins fra å drukne. Når lengselen til slutt blir for stor, bestemmer Ariel seg for å gjennomføre ilandstigningsplanen sin…

 

Annet

Filmen er basert på fortellingen av H. C. Andersen, og historien ble kanskje fremfor alt valgt fordi studioet søkte nye utfordringer; ikke siden ‘Pinocchio’ hadde man animert lange undervannsscener. Allerede tidlig ble det besluttet at filmen skulle bli en musikal, så musikalforfatterne Howard Ashman og Alan Menken ble hentet inn som sangforfattere, men også som medskapere av filmen, noe som er mest synlig i sangnummer som f.eks. ‘Havet er dypt’, der det er en klar showfølelse.