101 Dalmatinere

 

101 Dalmatinere var den første Disney-filmen som foregår i nåtid. For i det hele tatt å kunne lage filmen, utviklet Walt Disneys faste våpenbror, Ub Iwerks (mannen som først tegnet Mikke Mus), en teknikk som han kalte «Xerography», der han tar i bruk kopimaskiner produsert av nettopp Xerox. Dette opprettholder konturlinjene i filmen og bevarer den opprinnelige, skisserte følelsen. I filmen forekommer det totalt ikke mindre enn 6 469 952 dalmatinerflekker. Pongo har 72, Perdita 68 og hver dalmatinervalp har 32 flekker.

 

Filmfakta

Originaltittel: 101 Dalmatians
Produksjonsår: 1961
Spilletid: 76 minutter

 

Informasjon

Lykken er fullstendig. Pongo og Perdita gleder seg over sitt første valpekull. 15 uimotståelige små dalmatinere! Men idyllen forstyrres dessverre av matmors gamle skolevenninne, Cruella de Vil, også hun en stor hundeelsker, men ikke på grunn av valpenes sjarm, nei – snarere på grunn av pelsen deres, som hun mener vil gjøre seg mye bedre på henne selv.
Plutselig en dag er valpene røvet! Finnes det noen sammenheng mellom Cruellas forskrudde hundeinteresse og valpenappingen? Og hvilken rolle spiller skurkene Jasper og Klaus i denne sammenhengen? Når ikke engang Scotland Yard kan finne valpene, går den Store Hundealarmen, og kjøtere av alle slag over hele landet hjelper til med å lete. Sporene leder til det gamle øde slottet…