Alice i Eventyrland

 

Følg med Alice i hennes magiske reise i jakten på Den Hvite Kanin som fører henne inn i eventyrlandets fantastiske verden. Det er et sted ulikt noe annet som bare blir underligere jo lengre inn i landet hun kommer. På sin vei møter hun en hel rekke uforglemmelige figurer – Den gale hattemaker, påskeharen, Trillebim og Trallebam, Filurkatten, Hjerterdamen og mange flere.

 

Filmfakta

Originaltittel: Alice in Wonderland
Produksjonsår: 1951
Spilletid: 72 minutter

 

Informasjon

Alice lokkes inn i en bisarr fantasiverden, og her møter hun den ene figuren mer merkelig enn den andre. Trillebim og Trillebam tilhører det mildere slaget. Et forvirret teselskap hos Hattemakeren gjør at hun for alvor undrer seg over hvor hun har havnet. Når Alice senere møter den beryktede Hjerterdame, er hun helt overbevist om at i denne verdenen finnes det bare en eneste vettug skapning, og det er henne selv.

 

Annet

Bygger på to av Lewis Carolls bøker; «Alice»s Adventures in Wonderland» (1865) og «Through the Looking Glass» (1872). Filmen ble mottatt med skepsis, hovedsakelig p.g.a. den surrealistiske følelsen som går igjen i hele filmen. Dette kan ses på som et resultat av den kunstneriske utvekslingen, «Destino», som kunstneren Salvador Dal’ hadde med Disneys studio på begynnelsen av 50-tallet.