Pinocchio

 

Walt Disneys fantasifylte og magiske eventyr starter en natt i den snille dukkemakeren Gepettos verksted. På en hylle sitter hans tredukke Pinocchio stille, men så kommer Ønskefeen og vekker dukken til live – akkurat som Gepetto ønsket seg. Men Pinocchio har mye å lære av livet før han kan regnes som en ekte gutt og får derfor hjelp av den kloke Timmi Gresshoppe, som skal lære ham hva som er rett og galt. For Timmi Gresshoppe blir det en krevende utfordring og forsøke å holde Pinocchio på rett vei… Den to ganger Oscar-belønnede Pinocchio er Walt Disneys andre Klassiker og byr på en eventyrlig fortelling fylt med lengsel, drømmer, musikk og latter.

 

Filmfakta

Originaltittel: Pinocchio
Produksjonsår: 1940
Spilletid: 84 min

 

Informasjon

En stjerneklar natt kommer den blå feen og vekker treskjærer Gepettos elskede marionettdukke – Pinocchio – til live, og et fantastisk eventyr er i gang. Den lille guttedukkens mot, lojalitet og ærlighet settes på prøve for at han skal kunne bli en ordentlig gutt. Trass i advarsler fra sin kloke venn Timmi Gresshoppe, blir Pinocchio dratt inn i det ene spennende eventyret etter det andre.

 

Annet

Basert på Collodis (Carlo Lorenzini, italiensk journalist) historie, som først utkom som føljetong i 1880 og i samlet bokversjon i 1883. «Pinocchio» var en av de dyreste filmene som overhodet var blitt laget frem til 1940, og kostet den gang ufattelige 2,6 millioner dollar. Kostnadene førte nesten til konkurs for hele Disney-studioet, men som i alle eventyr ble det en lykkelig slutt. «Pinocchio» ble belønnet med to Oscar® for beste sang: «Ønskestjernen», og beste filmmusikk.